راهنمای جامع نقشه سایت یا sitemap
نقشه سایت چیست؟ آیا نقشی در بهینه سازی سایت شما دارد؟ نقشه سایت استاندارد و نحوه تولید سایت مپ چگونه است؟ با تیم اینگاه (www.enegah.com) همراه باشید تا بیشتر راجع به این موضوع مطالعه کنید.
سایت مپ چیست؟
سایت مپ یا نقشه سایت فایلی است که در آن اطلاعات مربوط به صفحات سایت شما را ارائه میدهد. تا ربات ها یا خزنده های گوگل به راحتی بتوانند صفحات شما را ایندکس (index) کنند.
آیا به نقشه سایت نیاز داریم؟
اگر سایت شما به درستی پیوند خورده باشد یعنی از لینک های داخلی و لینک های خارجی تشکیل شده باشد میتواند به ایندکس شدن سایت شما کمک کند. اما اگر میخواهید گوگل بتواند به راحتی سایت شما را index کند و برای بهبود بخشیدن، به سایت شما کمک کند باید از نقشه سایت استفاده کنید. سایت مپ نقش بسیار مهمی در ایندکس شدن سایت شما دارد.
موارد استفاده از سایت مپ
. سایت شما واقعا بزرگ است و خزنده گوگل برای ایندکس کردن سایت شما از برخی صفحات جدید یا اخیرا بروز شده غافل میشوند.
. برخی از صفحات سایت شما دارای محتوایی میباشد که به خوبی لینک سازی نشده اند میتوانید آن ها را در نقشه سایت قرار دهید تا مطمئن شوید گوگل از برخی صفحات شما غافل نمیشود.
. سایت شما جدید است و لینک خارجی کمی در آن استفاده کرده اید. خزنده های گوگل به دنبال لینک ها از یک صفحه به صفحه دیگر هستند. اگر هیچ سایتی به آن ها لینک نشده باشد این موضوع باعث میشود google از برخی صفحات شما غافل شود.
تا اینجای مقاله اگر بخواهیم نیتجه گیری کوتاهی داشته باشیم باید بگیم نقشه سایت یا (sitemap) نقش اساسی در وب سایت شما دارد اگر از مپ سایت استفاده نکنید تضمین نمیکند همه موارد موجود در نقشه توسط خزنده گوگل ایندکس شود اگر هم همه این کار انجام شود بسیار طولانی خواهد بود و باعث پایین آمدن عملکرد سئو وب سایت خود میشوید. چون google از الگوریتم های بسیار پیچیده تری تعریف شده است. با این حال اگر میخواهید رتبه شما در گوگل بالا رود و در بهینه سازی سئو سایت شما کمک کند تا خزنده ها به راحتی طبق مسیر داده شده و مشخص محتوای شما را ایندکس کنند از سایت مپ استفاده کنید.
دستور العمل های نقشه سایت
- از URLهای مناسب استفاده کنید. (برای مطالعه دقیق تر درباره آدرس سایت روی URL کلید کرده و مقاله راجع به این موضوع را مطالعه بفرمایید.)
- فرمت نقشه سایت باید به صورت UTF-8 باشد و از کارکتر های مشخص استفاده میشود.
- به دلیل محدوده در اندازه فایل، نقشه سایت نباید بیشتر از 50000 آدرس در خود داشته باشد و اندازه فایل نباید بیشتر از 50 مگابایت باشد. وب سایت های بسیار زیادی هستند که بیشتر از 50000 آدرس دارند بنابراین باید دوباره نقشه سایت ایجاد شود.
- نقشه سایت با دو فرمت HTML و XML نوشته میشود اما گوگل اعلام کرده کسانی که میخواهند از نقشه سایت استفاده کنند بهتر است برای ایجاد کردن مپ سایت از فرمت XML استفاده کنند، چون این فرمت برای موتور جست و جوی گوگل شناخته تر میباشد و راحت تر توسط خزنده یا ربات ها ایندکس میشود. و در صورت داشتن حجم بالا میتوان از ابزار GZIP برای فشرده سازی فایل XML استفاده کرد.
ساختار XML در Sitemap
تگ <XML> :
اولین تگ یا تگ آغازین در ساختار XML میباشد که در آن version و “encoding=”utf-8 قرار میگیرد.
تگ <URLSET> :
فقط یکبار مورد استفاده قرار میگیرد که کل تگ های موجود در ساختار XML در این کد ایجاد میشوند. در واقع نقشه سایت با این کد معرفی میشود. اگر بخواهیم به زبان برنامه نویسان راجب این کد صحبت کنیم باید بگیم این تگ به عنوان تگ پدر در ساختار XML قرار میگیرد.
تگ <URL> :
این تگ برای هر آدرسی جدا اعمال میشود یعنی برای هر ورودی URL میباشد (مطلب یا محتوا) و بقیه تگ ها موجود در این کد فرزند این تگ محسوب میشوند.
تگ <Loc> :
آدرس و مسیر صفحات سایت را مشخص میکند که ربات های گوگل طبق این آدرس ها صفحات ما را ایندکس کنند.
تگ <LASTMOD> :
آخرین تاریخ صفحه مورد نظر را ایندکس میکند.
تگ <CHANGEFREQ> :
این تگ این قابلیت را دارد برای موتور جست و جو تعیین شود که برای بروزرسانی صفحه مورد نظر را چه زمان هایی مورد بررسی قرار دهد. به عنوان مثال : میتوان صفحه مورد نظر را همیشه، ساعت، روزانه، ماهانه، سالانه یا هرگز مورد بررسی قرار ندهد.پ
تگ <PRIORITY> :
اولویت یک صفحه از وب سایت شما را تعیین میکند که خزنده گوگل اول این صفحه را ایندکس کند. این کار برای صفحاتی که در وب سایت شما از اهمیت بالایی برخوردار هستند را برای خزنده یا ربات گوگل بالاتر میبرد.
<?xml version=”1.0″ encoding=”UTF-8″?>
<urlset xmlns=”http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9″>
<url>
<loc>http://www.example.com/</loc>
<lastmod>2012-04-30</lastmod>
<changefreq>monthly</changefreq>
<priority>1.0</priority>
</url>
<url>
<loc>http://www.example.com/about-us.html</loc>
<changefreq>yearly</changefreq>
<priority>0.4</priority>
</url>
</urlset>
نتیجه گیری :
نقشه سایت یا سایت مپ نقش اساسی در سئو سایت شما دارد چون با وجود این ابزار باعث می شود مسیر مشخصی برای خزنده یا ربات های گوگل تعیین شود و به ایندکس شدن وب سایت شما سریعتر و هدفمند تر باشد. همچنین الویت صفحات سایت را هم میتوان تعیین کرد. نقشه سایت یکی از ویژگی های مهم در بهینه سازی سئو وب سایت شما میباشد.امیدواریم این مقاله برای آشنایی با سایت مپ و استفاده آن در وب سایت شما کمک کرده باشد. و از شما عزیزان که به مطالعه این مقاله پرداختید، سپاس گذاریم.
1 نظر شما
بسیار مقاله مفید و کارآمدی بود.. ممنون از وبسایت ای نگاه